En egen dimension av Per Serre

Med den här boken har Blekinge museum det stora nöjet att presentera ytterligare ett praktverk i bokserien om Blekingekonstnärer.

Konstnären Per Serre har förmågan att visa upp ett landskap så som det känns. Han målar med breda penseldrag och bjuder in oss betraktare att känslomässigt fylla ut tomrummen och vara medskapande i verken. Hans ibland drastiska färgval lyfter fram detaljer i skatbon, blommor eller hjulspår och skapar en inre dynamik också i de döda tingen. Vi dras in i konstnärens bildrytm, där det finns både harmoni och ibland en sorts obalans som skaver. En friktion som – trots att det aldrig finns några människor i bilderna – kan leda tanken till vår egen mänskliga påverkan i naturen.

 

Per Serre har gjort sig känd som en sann naturvän som ofta hämtar inspiration till sitt skapande från miljöer i Blekinge skärgård.

De senaste årtiondena har han haft en rad uppmärksammade utställningar på gallerier i södra Sverige och  även representerad på den klassiska Vårsalongen på Liljevalchs i Stockholm med två oljemålningar. En av dem hade titeln ”Sveriges trädgård”, något som inte minst vittnar om hans blekingska rötter.

Marcus Sandekjer, museichef Blekinge museum

Pris 295 kr/st

(Frakt tillkommer med  110 kr. Faktura bifogas med boken.)

Bokens format: 245 x 305 mm och innehåller 160 sidor.
Böckerna är signerade av Per Serre.
Dessutom ingår ett konsttryck Offset.

Författare Thomas Kjellgren

 

Beställ bok: